Nagyon guszta kakaós csigát láttam Gabriellánál , amit el is készítettem azonnal. Sajnos a recept csak most kerül fel a blogra, hónapokig csak a piszkozatok között hevert, pedig nagyon finom lett. Több blogon is megtalálható a recept, például Gesztenyénél, Barbinál, Bors & Pepper-nél. Mindenkinél nagy sikert aratott, így papírfecni helyett azonnal a receptfüzetembe került, és azonnal dupla adaggal indítottam. Nem volt rossz döntés ;-).
Hozzávalók (dupla adag):
- 50 dkg túró
- 50 dkg liszt
- 1 dl tej
- 10 ek olaj
- 20 dkg porcukor
- csipet só
- 1 sütőpor
- 2 ek. olaj (lekenni)
- 8 ek. porcukor
- 4 csapott ek. kakaópor
A túrót a porcukorral csipet sóval robotgép segítségével jól összekeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a tejet és az olajat. Végül a sütőporos lisztet is beledolgozzuk. Lisztezett munkalapon kinyújtjuk, megkenjük olajjal, és megszórjuk a kakaós-cukros keverékkel. Feltekerjük, és 2 cm-es darabokra vágjuk. Előmelegített sütőben 175 °C fokon megsütjük.
Kakaós csigusz a gyerekeim egyik kedvence :) Na meg az enyém is :)
VálaszTörlésAkkor feltétlenül ki kell próbálnod -ha eddig még nem tetted volna. Szuper gyorsan elkészíthető, és nagyon finom :-).
TörlésNagyon finom! Én fahéjasan szoktam sütni, de a legutóbbiba diót tettem. Imádta mindenki. természetesen dupla adagból készül nálunk is.
VálaszTörlésKipróbálom mindkét verziót, fahéjas csigát már úgy is ezer éve sütöttem ;-).
TörlésIgen ez tényleg egy gyors és finom csiga!!!
VálaszTörlésGesztenye indította útjára, az ő érdeme! A Tiéd is nagyon szép és guszta lett!! :))
:-)
Törlés