Hozzávalók a tésztához:
- 2 dl tej
- 1 tojássárgája
- 5 dkg margarin
- 40 dkg liszt
- 1 evőkanál cukor
- csipet só
- 2,5 dkg élesztő
- 25dkg túró
- 8 dkg cukor
- 2 evőkanál tejföl
- 1 citrom reszelt héja
- 1 evőkanál búzadara
- 15 dkg ribizli
- 5 dkg cukor
- fél dl víz
- 2 dkg keményítő
A ribizlit a cukorral felforraljuk, majd hozzáadjuk a vízben elkevert keményítőt (esetleg vanília pudingport) , és besűrítjük. Kihűtjük.
A tészta hozzávalóit a felsorolás sorrendjében a kenyérsütőbe pakoljuk, és dagasztó-kelesztő programra kapcsoljuk.
A túrótöltelék hozzávalóit összekeverjük.
A megkelt tésztát kinyújtjuk, megkenjük a túrótöltelékkel majd a ribizlis töltelékkel is. Feltekerjük, és 2cm-es csigákra vágjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és 10 perc kelesztés után előmelegített sütőben 180 C° fokon sütjük.
Csak ajánlani tudom ;-)!
Forrás: Nők Lapja Konyha 2012/6
Ó, ez nagyon-nagyon klassz recept, jól néz ki! :P
VálaszTörlés:-)
TörlésNagyon jól néz ki és milyen kó ötlet:) Egyszer buktát készítettem hasonló töltelékkel, de így csigának milyen jó!
VálaszTörlés;-)
Törlés