Ma is testépítő kaja volt -csirkemell :-) - mi más, ha Apa főz...
Hozzávalók:
- 50 dkg csirkemell
- 1 db friss vagy 1 doboz konzerv ananász
- 2 dl tejszín
- 1 csapott mokkás kanál currypor
- só
- bors
- cukor
- olaj
A meghámozott és feldarabolt ananászt -vagy esetleg a konzerv ananászt- kevés cukros vízben feltesszük főni, majd amikor már puha felét kivesszük és félre rakjuk. A lábosban maradt ananászhoz adjuk a curryport, és levével együtt összeturmixoljuk. Hozzáadjuk a tejszínt, visszatesszük az ananász darabokat és összeforraljuk. A csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és kevés olajon serpenyőben mindkét oldalát megsütjük.
A húst az ananászos raguval és rizzsel tálaljuk.
Nagyon finomra sikerült!
A Nők Lapja Konyha áprilisi számában található az eredeti recept.
Kellemes Ünnepeket :)
VálaszTörlésKöszi, Nektek is :-)!
VálaszTörlés