Egy újabb borzasztóan finom süti az Andi konyhájából:
Hozzávalók a tésztához:
Sárga krém:
- 8 tojásfehérje
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- 1 tk sütőpor
8 tojásfehérjét kemény habbá verjük a 8 ek cukorral, majd a 8 ek sütőporos lisztet is beleszitáljuk. Előmelegített sütőben megsütjük.
Sárga krém:
- 8 tojás sárgája
- 4 ek cukor
- 5 ek liszt
- 2 vaníliás cukor
- 4 dl tej
- 18 dkg margarin
- 10 dkg porcukor
- + 4 dl tejszín
8 tojássárgáját 4 ek cukorral 2 vaníliás cukorral és 5 ek liszttel csomómentesre keverünk, majd hozzáadunk 4 dl tejet és sűrűre főzzük. Kihűtjük.
18 dkg margarint 10 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt krémhez adjuk.
A kihűlt tésztára rákenjük a krémet, majd 4 dl felvert tejszínt (nálam most Meggle Creme Patisserie) simítunk rá. Végül csokireszelékkel megszórjuk.
Mindenkinek ajánlom, nálunk nagy sikere volt :-)!
18 dkg margarint 10 dkg porcukorral kikeverünk és a kihűlt krémhez adjuk.
A kihűlt tésztára rákenjük a krémet, majd 4 dl felvert tejszínt (nálam most Meggle Creme Patisserie) simítunk rá. Végül csokireszelékkel megszórjuk.
Mindenkinek ajánlom, nálunk nagy sikere volt :-)!
Imádom! Ez tipikusan az a süti, amivel egy tányérral meg lehet egyszerre enni, annyira eteti magát!
VálaszTörlésNagyon-nagyon finom!!!
VálaszTörlésÉs nagyon jól néz ki!!
Gyönyörű szelet
VálaszTörlésEbbe most nagyon, naggggyon szívesen beleharapnék!!
VálaszTörlésén is megcsináltam hát mit mondjak követtem a recepten valo adagokat és a tészta szper volt de a krém az annyira folyt hogy nem lehetett szeletelni és igy elrontotta az egész sütit nem nagyon ajánlom mert folyos !!!!!!!!!!!!
VálaszTörlés