2017. március 17., péntek

Flamingószelet

Hozzávalók a tésztához:
  • 5 tojás
  • 7 ek. cukor
  • 4 ek. liszt
  • 1 ek. kakaópor
Hozzávalók a krémhez:
  • 4 dl tej
  • 2 ek. cukor
  • 1 csomag puncs pudingpor
  • 50 dkg tehéntúró
  • 3 dl édesített növényi tejszín
  • 3 ek. porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
A tojások fehérjét habbá verjük. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet, a kakaóport és a felvert tojásfehérjét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 165°C fokon 25 percig sütjük.
A pudingot a szokásos módon megfőzzük, majd kihűtjük. A túrót áttörjük. A növényi tejszínt habbá verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a túrót a citromhéjat és a porcukrot és a kihűlt pudingot. A kihűlt piskóta köré keretet teszünk és a krémet a tésztára simítjuk. Szórócukorral díszíthetjük.
 

1 megjegyzés: